اين غذا هنگام افطار سر سفره اهالي خطه كرمان قرار مي گيرد.
مواد لازم :
نخود
يك ليوان
گوشت با استخوان
نيم كيلو
نمك، زرد چوبه و فلفل
به ميزان لازم
كشك ساييده شده
به مقدار كافي
گندم شير
دو ليوان
رشته آش
مقداري
سير و نعنا داغ
به مقدار لازم
پياز
يك عدد
طرز تهيه :
گوشت و نخود را همراه پياز، زردچوبه و فلفل بپزيد. گوشت ها را له كرده سپس گندم شير را اضافه كرده و پس از پخت آن مقداري كشك به آن بيفزاييد. رشته آش را به ديگر مواد اضافه كنيد و در آخر نعنا داغ و سيرداغ را درون قابلمه بريزيد و صبر كنيد تا كاملاً بپزد.
طرز تهيه گندم شير:
ابتدا گندم ها را با آسياب به صورت بلغور درآوريد و به وسيله الك كردن آرد آن را كاملاً جدا كنيد. پس از آن گندم ها را با شير، سياهدانه، زنجبيل، فلفل، زردچوبه، زيره و نمك بپزيد و روي پارچه اي داخل قابلمه ريخته تا كاملاً خشك شود. گندم شير بسيار مقوي است و در چند آش سنتي استان كرمان مورد استفاده قرار مي گيرد.
منبع : روزنامه ايران