زرده تخممرغ سه عدد
پودر شكر پنج قاشق غذاخوري
پنير ماسكارپونه 250 گرم
سفيده تخممرغ سه عدد
قهوه اسپرسو چهار فنجان
ليدي فينگر يك بسته دوازدهتايي
طرز تهیه تیرامیسو
يك دسر ساده و بسيار پرطرفدار. براي تهيه يك تيراميسو ايتاليايي خوشطعم و عالي رعايت نكات بسيار ساده نياز است.
پيش از هر چيز بدانيد كه براي تهيه بيسكويتهاي داخل دسر، بايد از اسپرسو كه نوعي از طرز تهيه قهوه است، استفاده كنيد.
براي تهيه اسپرسو بايد از دستگاه آن استفاده كرد يا قوريهاي تهيه آن كه در حال حاضر در بازار با قيمت بسيار كم موجود است. اگر دسترسي به آن نداشتيد، باز هم راه چارهاي هست. براي خيساندن 12 عدد بيسكويت نياز به چهار فنجان(قهوهخوري) آب داريد و چهار قاشق چايخوري قهوه، كه پس از مخلوط كردن در آب بايد روي حرارت قرار دهيد و مثل قهوه ترك دم كنيد. در اين قهوه هيچ نيازي به شكر نيست.
نكته بعدي عملآوري زرده و شكر است كه بسيار حائز اهميت ميباشد. پيش از اينكه شروع به كار كنيم، ميخواهم در مورد پنير بيسكويتها صحبت كنم. اين بيسكويتها (ليدي فينگر) نام دارند و در فروشگاههاي بزرگ يا بعضي سوپرماركتها موجود است. لوازم قناديها هم اين بيسكويت را دارند و البته يك جايگزين هم دارد كه آن (شيريني لطيفه) ميباشد.
پنير اين دسر خوشمزه، ماسكارپونه نام دارد كه پيش از اين به سختي تهيه ميشد، اما يكي از كارخانههاي داخلي اين پنير را تهيه و توزيع كرده و در حال حاضر قابل دسترس است. قبلا از پنير خامهاي هم استفاده ميشد، اما پنير خامهاي اندكي شوري داشت كه اين دسر را از حالت اصيل خود كمي خارج ميكرد.
براي تهيه دسر، اسپرسو را آماده ميكنيم و كنار دستمان ميگذاريم. بهتر است آن را در بشقاب گودي بريزيم. زرده تخممرغ و پودر شكر را با مخلوطكن آنقدر ميزنيم تا كاملا شيري رنگ شده و وقتي با قاشق از مواد بر ميداريم مثل روبان در كاسه بريزد. پنير را كه نيم ساعت در معرض هواي محيط قرار داديم، داخل زرده ريخته و فقط در حدي ميزنيم كه مخلوط شود. مواد نبايد زياد هم بخورد. سفيده را هم ميزنيم تا پفكي شود و وقتي كاسه را برميگردانيم از ظرف نريزد. زرده و سفيده را به وسيله كاردك خيلي آرام مخلوط ميكنيم. كف ظرف مورد نظر را سلفون ميكشيم. شش عدد از بيسكويتها را برداشته، يكييكي در ظرف حاوي قهوه خيلي سريع دوبار ميچرخانيم و كف ظرف ميچينيم. نيمي از مواد تخممرغي را روي بيسكويتها ريخته، بعد رديف دوم بيسكويت را باز در قهوه زده و روي مواد ميچينيم و مابقي مواد را روي بيسكويت ريخته و در نهايت روي ظرف را سلفون كشيده و به مدت دو ساعت در يخچال قرار ميدهيم.