طرز تهیه سمنو درجه یک

دستور طرز تهیه سمنو خوشمزه و درجه یک که یکی از اساسی ترین شیرینی ها برای پای سفره هفت سین طرز تهیه سمنوبه شمار میرود و قلق پخت  خاص خود را دارد، برای پختن بهترین سمنو با ما همراه شوید
مواد لازم برای تهیه سمنو هفت سین
مناسب برای 4 نفر
• گندم یک کیلو
• آرد گندم ۴ کیلو
بادام یا فندق یا پسته
• آب به مقدار لازم

طرز تهیه سمنو درجه یک
ابتدا گندمها را خوب تمیز کرده شسته و در ظرفی می ریزیم و روی آنها را با آب سرد به مدت دو روز می پوشانیم. در این فاصله چند بار آب آن را عوض می کنیم و زمانی که نوک گندمها سفید شد در صافی ریخته تا آب آن خارج شود.

سپس گندمها را در یک پارچه تمیز و مرطوب ریخته و در دیس قرار می دهیم و در جای نسبتاً گرمی گذاشته یکی دو روز به این صورت بماند. در این فاصله روزی یکی دو بار کمی آب روی پارچه می پاشیم تا خشک نشود.
(باید توجه داشته باشیم آب زیاد باعث ترشیدگی گندمها می شود) بعد از دو روز که گندمها ریشه داد، پارچه را از روی آنها برداشته و در ظرف مناسب می ریزیم. سپس پارچه ای مرطوب روی گندمها می کشیم و باز روزی یکی دو بار روی آنها را کمی آب می پاشیم تا زمانی که گندمها ساقه پیدا کنند و کمی بلند شوند. پارچه را بر می داریم و زمانی که ساقه نقره ای رنگ شد، قبل از اینکه شکفته و سبز شود آن را برای سمنو استفاده می کنیم. حال گندم نقره ای شده را چرخ کرده، آن را در ظرفی ریخته مقداری آب روی آن می ریزم و خوب مخلوط می کنیم. از صافی رد کرده مواد موجود در صافی را بین دو دست فشار داده تا کاملاً شیره آن خارج شود.
آرد گندم را در ظرفی ریخته شیره گندم تهیه شده را به تدریج به آرد اضافه کرده و هم می زنیم بطوری که گلوله نداشته باشد. (باید توجه داشت که مقدار شیره در حدی باشد که مایه را کاملاً رقیق کند) روی حرارت قرار داده و مایه را کاملاً هم می زنیم تا زمانی که به جوش آید و غلیظ شود. این مایه باید مرتب هم زده شود زیرا سمنو زود ته می گیرد. آنقدر زدن را ادامه می دهیم تا آب آن کاملاً تبخیر شده و به شکل حلوا در آید و رنگ آن کمی سرخ شود (باید متذکر شویم که در سمنو شکر یا روغن اضافه نمی شود زیرا جوانه گندم بطور طبیعی مقداری شیرینی و چربی دارد) مجدداً بتدریج مقداری آب به سمنو اضافه کرده هم می زنیم تا گلوله نشود و مایه یکدست و رقیق شود.
 حرارت را ملایم نموده و گاهی آن را هم می زنیم تا زمانی که کاملاً غلیظ شود و به صورت سمنو با رنگ قهوه ای خوش رنگ در آید. در آخر پسته یا فندق یا بادام را در سمنو ریخته بعد از بیست الی سی دقیقه حرارت را خاموش کرده و مورد استفاده قرار می دهیم.

4.6666666666667 1 1 1 1 1 Rating 4.67 (3 Votes)
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Thursday, 30 January 2025
الخميس, ۳۰ رجب ۱۴۴۶
پنجشنبه, ۱۱ بهمن ۱۴۰۳

Please publish modules in offcanvas position.