در سنين بالاي 40سال، كاهش سوخت و ساز، بدن را براي استرس آماده تر مي كند. دراين شرايط هورمون هايي ترشح مي شوند كه اشتها را زياد كرده و چربي را ذخيره مي كنند.
دراين راستا صاحب نظران راهكارهايي را براي سلامتي پيشنهاد داده و مي دهند تا افراد بتوانند ضمن تامين تمام مواد لازم براي بدن خود از يك زندگي سالم برخوردار شوند و تندرست بمانند.
کیهان نوشت:
كارشناسان تغذيه اعتقاد دارند آنچه كه مردم مي خورند و مي آشامند، به صورت مستقيم و در شرايطي زماني و مكاني به صورت غيرمستقيم دركاهش يا افزايش فشارهاي رواني فرد موثر است اين تاثير به ويژه درسنين بعد از40سالگي، نمود بيشتري در افراد دارد.
كارشناسان تاكيد كرده اند: در سنين بالاي 40سال، كاهش سوخت و ساز، بدن را براي استرس آماده تر مي كند. دراين شرايط هورمون هايي ترشح مي شوند كه اشتها را زياد كرده و چربي را ذخيره مي كنند.
دراين راستا صاحب نظران راهكارهايي را براي سلامتي پيشنهاد داده و مي دهند تا افراد بتوانند ضمن تامين تمام مواد لازم براي بدن خود از يك زندگي سالم برخوردار شوند و تندرست بمانند.
به گفته كارشناسان، درنظر گرفتن وقت كافي براي صرف غذا درهر وعده غذايي و امتناع از خوردن و آشاميدن در شرايط استرس و فشارآور، پرهيز از انجام كار درحين خوردن وآشاميدن، انتخاب محلي متفاوت و دور شدن از مكان هايي كه استرس را به فرد وارد كرده و زمينه فشار رواني در آن مهيا است و انتخاب مكاني آرام، زيبا و نشاط آور براي صرف غذا دركاهش استرس و تغذيه مناسب و در نتيجه سلامت بسيار موثر است.
متخصصان علم تغذيه با صراحت اعلام مي كنند: هنگام فشار رواني وعده هاي غذايي را حذف نكنيد حتي در صورت امكان به جاي 3وعده، 5 وعده غذاي كم حجم ميل كنيد. از سوي ديگر، با توجه به اينكه فشار رواني باعث برهم خوردن نظم سيستم گوارشي بدن و كاركرد اضافي آن شده و ميزان اسيدگوارشي ترشح شده در بدن را بالا مي برد، بنابراين از مصرف غذاهاي داراي ادويه زياد و قند و چربي بايد خودداري كرد.
همچنين در صورتي كه هنگام احساس تنش و فشار رواني به پرخوري روي مي آوريد، از غذاهاي كم كالري سالم نظير هويج،كرفس، سيب، ماست كم چرب و دم كرده هاي گياهي استفاده كنيد و اگر اين احساس تنش در شما تداوم دارد. هميشه نمونه اي از اين غذاها را در دسترس خود درمحلي مناسب مانند يخچال نگهداري كنيد.
به اعتقاد كارشناسان، افراد بايد در برنامه غذايي از انواع ويتامين ها و مواد معدني، استفاده كنند زيرا كمبود ويتامين مي تواند موجب افسردگي، اضطراب، آشفتگي گوارشي و بي خوابي شود.
همچنين براي كاهش فشار رواني تأكيد مي كنند كه از منابع غذايي غني شامل حبوبات، مجموعه كربوهيدرات ها، سبزي هاي تازه و ميوه ها، شير و جو استفاده شود.
متخصصان تغذيه معتقدند مصرف كافئين بايد كم شود، اين درحالي است كه اغلب مردم كافئين را به عنوان عامل افزايش انرژي مصرف مي كنند، حال آن كه اين يك حس كاذب از انرژي است و در واقع به دليل اين كه هورمون هاي آدرنالين يا هورمون هاي استرس از غدد فوق كليوي ترشح مي شوند، مواد كافئين دار غدد فوق كليوي را خسته مي كند، پس اگر تمايل به مصرف قهوه داريد از قهوه بدون كافئين استفاده كنيد.
صاحب نظران علم تغذيه بر نوشيدن حداقل 8 ليوان آب درهر روز تاكيد كرده و اعتقاد دارند اين مقدار آب، بدن را از بي آبي حفظ مي كند و مانع استرس اضافي مي شود.
كارشناسان تغذيه و دارو اصرار دارند خوردن غذاهاي پر از پروتئين، مغز را تحريك مي كند تا سروتونين بيشتري درخون ترشح شود و احساس مطبوعي در فرد ايجاد كند بنابر اين مرغ، ماهي، سويا، نخود، لوبيا و لبنيات بايد حتمادر رژيم غذايي روزانه گنجانده شود.