پارگی کیسه آب در دروان بارداری

پارگی کیسه آب در دروان بارداری


بسیاری از زنان بر این باورند که پارگی کیسه آب تنها در ماه‌های پایان بارداری، یعنی زمانی که جنین به بزرگ‌ترین شرایط جسمانی خود رسیده اتفاق می‌افتد، اما واقعیت این است که پارگی کیسه آب در رحم دلایل مختلفی دارد که ممکن است برخی از آن‌ها مانند عفونت در ماه‌های اولیه بارداری موجب پاره شدن کیسه آب جنین شود. عوارض ناشی از پارگی کیسه آب اگر چه در بسیاری از موارد قابل کنترل و درمان است اما ممکن است در مواردی خطرات جبران نشدنی برای جنین و مادر به همراه داشته باشد.

پارگی کیسه آب در دروان بارداری

از کیسه آب چه می‌دانید

هم‌زمان با اولین هفته بارداری که جنین داخل رحم شکل می‌گیرد، کیسه‌ای پر از آب به دور جنین شکل می‌گیرد که وجود آن برای ادامه حیات جنین بسیار اهمیت دارد. در حقیقت جنین درون آبی که در این کیسه وجود دارد شناور است. در صورتی که جنین در این کیسه تحت فشار قرار بگیرد یا میزان آب موجود در این کیسه کاهش پیدا کند جنین دچار عوارض و اختلالاتی می‌شود که گاهی ممکن است برای او خطر مرگ را نیز به همراه داشته باشد چرا که این کیسه علاوه بر این‌که شرایط حیات جنین را داخل رحم فراهم می‌کند، مانع از آسیب دیدن و ضربه خوردن به جنین می‌شود.

پارگی کیسه آب در دروان بارداری

عفونت، رایج‌ترین عامل پارگی کیسه آب

یکی از شایع‌ترین و رایج‌ترین عوامل پاره شدن کیسه آب در زنان، بروز عفونت در ناحیه رحم است. این عفونت در صورتی که وارد خون شود با افزایش میزان حرارت در ناحیه رحم همراه خواهد بود و در ‌‌نهایت موجب پاره شدن کیسه آب مادر می‌شود. از طرفی ضربه خوردن، تصادف، اختلال‌ها و ناهنجاری‌های موجود در رحم یا زمین خوردن مادر نیز ممکن است موجب پاره شدن کیسه آب شود. از سوی دیگر ابتلای مادر به برخی از بیماری‌ها مانند فشارخون و دیابت نیز ممکن است با افزایش میزان مایع درون کیسه آب مادر همراه باشد و در ‌‌نهایت موجب پاره شدن کیسه آب شود.

پارگی کیسه آب در دروان بارداری

بعد از پارگی کیسه آب چه کنیم

اگر کیسه آب مادر قبل از ۴ ماهگی دچار پارگی شود به دلیل کامل نشدن کودک و ناتوانی او خطرات زیادی مادر و جنین را تهدید می‌کند. در این حالت نگهداری و زنده نگه داشتن جنین بسیار دشوار است و مادر حتما باید تحت نظارت پزشک قرار بگیرد و بستری شود. گاهی در این موقعیت به دلیل خطراتی که جنین را تهدید می‌کنند احتمال خاتمه دادن به بارداری زیاد می‌شود. اما در مواقعی که پارگی کیسه آب در ماه‌های پایانی اتفاق بیفتد، با مراجعه به پزشک و انجام مراقبت‌های ویژه و استراحت مطلق مادر احتمال تشکیل مجدد مایع درون کیسه آب وجود دارد. به شرط آن‌که مادر تحت مراقبت متخصص زنان قرار بگیرد و حرارت بدنش به طور مرتب بررسی شود.

عوارض ناشی از پارگی کیسه آب برای جنین

ابتلا به اختلال‌های تنفسی عملکردی ریه، زایمان زود هنگام و عفونت از جمله عوارضی است که با پارگی کیسه آب سلامت و تندرستی جنین را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد. از این رو به محض مشاهده کوچک‌ترین نشانه از پارگی کیسه آب باید به پزشک زنان یا متخصص خود مراجعه کنید.

در ضمن مراقب باشید که گاهی ممکن است پارگی کیسه آب نشانه‌های قابل مشاهده‌ای نداشته باشد یا نشانه‌هایش برای افراد معمولی قابل درک نباشد. از این رو بهتر است در طول دوران بارداری برای بررسی سلامت کیسه آب و جنین خود با متخصص زنان در ارتباط باشید.

زن روز

1 1 1 1 1 Rating 0.00 (0 Votes)

اصول زناشویی

طلاق

بررسی طلاق های تبلتی و موبایلی

عشرت شایق در گفت‌و گو با خبرنگار گروه جامعه خبرگزاری فارس گفت: دختر با لباس سفید عروسی می‌رود خانه بخت و با لباس سفید مرگ هم بیرون می‌آید» این ضرب المثلی است که قدیمی ها…
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Wednesday, 22 January 2025
الأربعاء, ۲۲ رجب ۱۴۴۶
چهارشنبه, ۰۳ بهمن ۱۴۰۳

Please publish modules in offcanvas position.