مواد لازم براي 10 نفر
آلو 500 گرم
قيصي 500 گرم
گوشت گوساله خرد شده 500 گرم
پياز خرد شده سه عدد
كشمش 100 گرم
مغز گردو براي تزيين به ميزان لازم
رب گوجهفرنگي دو قاشق غذاخوري
نمك، فلفل به ميزان لازم
روغن مايع به ميزان لازم
زردچوبه و دارچين به ميزان لازم
روش پخت خورش آلو قیصی با کشمش و گردو
آلو و قيصي را شسته و از چند ساعت قبل خيس ميكنيم. روغن را داخل تابه ريخته، پيازها را همراه گوشت سرخ ميكنيم تا طلايي و آب آن كشيده شود.
فلفل، زردچوبه و دارچين را اضافه کرده، سپس رب گوجهفرنگي را افزوده و مخلوط ميكنيم. آب را به مواد افزوده و ميگذاريم تا گوشت خوب بپزد. (بهتر است آب تا اندازهاي اضافه شود كه روي گوشت را بگيرد) سپس آلو و قيصيها را در تابهاي جداگانه تفت داده و به مواد گوشتي اضافه ميكنيم و به مدت 15-10 دقيقه ديگر ميپزيم. پس از پخت كامل نمك را اضافه ميكنيم. هنگام سرو كشمش را تفت داده و همراه با گردو غذا را تزيين كرده و آن را همراه با چلوي گرم سرو ميكنيم.
نكــــته:
ميتوانيد در صورت تمايل براي چاشني به خورش شكر يا آبغوره اضافه كنيد.
اندازه گوشت اين خورش به اندازه سايز گوشت خورش قيمه ميباشد.
ميتوانيد از مرغ به جاي گوشت قرمز استفاده كنيد.
بهتر است از ابتدا با آب كم پخته شود تا خورش مزه آب نگيرد.