گوشت قرمز، بسبب دارا بودن مقادیر بالای پروتئین و غنی بودن از آهن ارزش غذایی بالایی در سبد غذایی خانوار دارد،آهن و پروتئین از نیاز های ضروری نوجوانان و جوانان به خصوص در سنین رشد و بلوغ می باشد.همچنین گوشت قرمز منبع غنی ویتامین ب ۱۲ است و در نگهداری وسلامت سلولهای عصبی و خونی نقش دارد.
مواد لازم برای ۶ نفر
گوشت گوسفند: ۵۰۰ گرم
پیاز: یک عدد متوسط
روغن: به میزان لازم
نمک، فلفل سیاه، زردچوبه و ادویه پلویی: به میزان لازم
رب گوجهفرنگی: ۲ تا ۳ قاشق غذاخوری
آب: حدود یک لیتر (۴ پیمانه)
برنج: ۷۰۰ گرم
روش پخت چکدرمه
* گوشت را خرد کرده و با پیاز که کمی طلائی شده خوب تفت دهید.
* به آن ادویه، نمک، فلفل و رب را اضافه کرده و به تفت دادن ادامه دهید.
* سپس حدود ۴ لیوان آب به آن اضافه کرده و بگذارید گوشت خوب بپزد.
* بعد از پخت گوشت، برنج شسته شده خیس خورده را به گوشت اضافه کرده و آب برنج را اندازه کنید.
* بعد از پختن برنج، آن را دم کنید. موقع دم کردن ابتدا زیر شعله را کمی زیاد کنید تا بخار کند، سپس حرارت را کم کرده و دم کنی بگذارید. بعد از دم کشیدن برنج، آن را در ظرف مورد نظر سرو کنید.
فوت آشپزی چکدرمه
این غذا در واقع یکی از غذاهای محلی استان گلستان و بندر زیبای ترکمن است.
-دستور بالا حاوی ۵۷۵ گرم کربوهیدرات، ۱۴۰ گرم پروتئین، ۱۵۰ گرم چربی و ۳۳۲۹ کیلو کالری انرژی است.
-اگر گوشت را همراه با رب خوب تفت دهید هم بوی خاص آن گرفته شده و هم خوش رنگ میشود.
-نباید مقدار آب گوشت زیاد باشد زیرا برنج شل میشود. مقدار آب آن بستگی به مرغوبیت برنج دارد که میبایست در نظر گرفته شود.
-مصرف گوشت قرمز کالری مورد نیاز بدن را تأمین میکند هر ۱۰۰ گرم گوشت بدون چربی معادل ۱۸۰ کالری است.