حرم مطهر آستانه شیراز

سيد علاءالدين حسين(ع) فرزند گرامی موسی بن جعفر(ع) است كه همواره باب الحوائج بوده و از بسياری كرامات در بين مردم برخوردار بوده است و در شيراز به «حسين كوچك» مشهور شده ‌است 
مردم به سبب کراماتی که از این بقعه مبارک دیده اند احترام ویژه ای برای آن قائل هستند. در بین ایام هفته، شب دوشنبه برای زیارت حضرت حسین بن موسی شب خاصی است. همچون مسجد جمکران قم که شبهای چهارشنبه از اقصی نقاط ایران در آنجاحضور می یابند بارگاه نورانی این امامزاده در شبهای دوشنبه مملو از مریدان وشیفتگان آن حضرت است. 
ارادتمندان به این خاندان، شبهای دوشنبه را تا صبح در این مکان مقدس بیتوته می کنند و به عبادت و راز و نیاز می پردازند


حرم مطهر سید علاءالدین حسین(ع) در شیراز به آستانه مشهور است
حضرت ابوالحسن امام موسی بن جعفر (ع) ملقب به كاظم هفتمين نور آسمان ولايت و امامت دارای دختران و پسران زيادی بودند كه از آن ميان و با توجه به وقايع تاريخی روی داده بعد از شهادت ايشان،سه تن از فرزندانش يعنی حضرت احمد بن موسی(ع)، حضرت محمد بن موسی(سيد مير محمد)(ع) و حضرت حسين بن موسی(سيد علاءالدين)(ع) در شيراز مدفون هستند
در زمان حضور با بركت حضرت امام رضا(ع) در طوس تعداد زيادی از امامزادگان و شيعيان به شوق ديدار و زيارت ايشان از مدينه به سوی ايران روانه شدند كه بعد از شهادت امام نيز اين حركت ادامه داشت، فرزندان دانشمند و فاضل حضرت امام موسی(ع) برای معرفی اسلام راستين و ترويج تشيع به نقاط مختلف به‌خصوص ايران مهاجرت كرده و به تبليغ اسلام پرداختند. 
حضرت حسين بن موسی(سيد علاءالدين)(ع) نزد برادرش حضرت امام رضا(ع) احترام خاصی داشت و حضرت امام جواد(ع) نيز به عمويش حسين بن موسی(ع) علاقه بسيار كه روايات معتبری نيز در اين‌باره آمده است. 
حضرت سيد علاءالدين حسين از راويان موثق شيعه است و راويان معتبر احاديث به روايت حضرتش اعتماد داشته و همواره از آنها در كتب خويش نقل كرده‌اند. در اواخر قرن دوم هجری شوق زيارت حضرت امام رضا(ع) برادران را فراگرفته بود پس از اين كه موضوع را از طريق نامه از محضر امام(ع) و مأمون الرشيد استيذان كردند، خليفه مكار حسن استقبال كرده و همگی را احضار كرد. 
جناب سيد امير احمد(ع) (شاهچراغ) به اتفاق جناب سيد امير محمد عابد(سيد مير محمد) و جناب حسين بن موسی(سيد علاءالدين حسين) و جمع كثيری از برادر زادگان و اقارب به قصد زيارت حضرت رضا(ع) از طريق كويت، بصره، اهواز، بوشهر و شيراز به سمت طوس حركت كردند. 
در بين راه نيز جمع كثيری از شيعيان و علاقه‌مند به خاندان رسالت به سادات معظم، ملحق و به اتفاق طی مسير كردند. در نزديك شيراز كاروانی قريب 15 هزار نفر تشكيل شده بود، مأمون ترسيد كه اگر چنين جمعيتی از بنی‌هاشم و دوستداران و اقوام آنها به طوس برسند، اسباب تزلزل مقام خلافت شود، لذا امر به تمام حكام بلاد صادر كه هر جا كاروان بنی‌هاشم و دوستداران و اقوام آنها به طوس رسيد، مانع حركت شوند و آنها را به سمت مدينه باز گردانند. 
اين حكم قبل از رسيدن قافله به شيراز به دست حاكم شيراز رسيد، حاكم شيراز نيز با چهل هزار لشكر در هشت فرسخی شيراز اردو زده و با رسيدن كاروان بنی‌هاشم پيغام بازگشت را به آنان داد. جناب سيد امير احمد با برادران و ساير بنی‌هاشم شور كردند، اما هيچ يك حاضر به مراجعت نشدند، صبح كه قافله ادامه حركت خود را آغاز كرد و كوس سفر نواخته شد، لشكريان مأمون راه را بستند و كار از مذاكره و حرف گذشت و به جنگ خونينی كشيده شد. 
لشكر دشمن كه در اثر فشار و شجاعت بنی‌هاشم پراكنده و شكست را وارد شده ديدند، تدبير كرده و خبر شهادت امام رضا(ع) را در كارزار پراكندند. شيعيان با آگاهی از خبر ناگوار، دلشكسته شده و بی مهابا آنها را تار و مار ساخته و با تصور پيروزی وارد شهر شدند، اما طايفه كفار كه با برنامه‌ای از پيش طراحی شده در شهر خود را برای نبرد آماده كرده بودند، بر بنی‌هاشم تاختند و هر كدام را در وضع و موضعی به شهادت رسانده و برخی نيز متفرق شدند. شهادت حضرت سيد علاءالدين حسين(ع) را در همين جدال نقل می‌كنند و گروهی نيز می‌نويسند، عده‌ای از برادران و نزديكان من جمله حضرت محمد بن موسی(ع) و حسين بن موسی(ع) پس از نبرد شديد با سپاهيان، متفرق و بعد از مدتی در خفا زندگی كردند، تا سرانجام توسط عمال مأمون شناسايی و به شهادت رسيدند. 
محبان اهل بيت كه ادامه حيات مذهبی و فرهنگی خود را در بزرگداشت اماكن مقدسه و متبركه يافته‌اند و بدين خاطر در آبادانی و پيشرفت آنها سهمی وافر دارند. 
با توجه به قداست و اهميت مرقد مطهر حضرت سيد علاءالدين حسين(ع) در شيراز، پس از پيروزی با شكوه انقلاب اسلامی بارگاه ملكوتی آستان مورد توجه خاص قرار گرفت و اقدامات اساسی و چشمگيری جهت گسترش و نو سازی آن صورت پذيرد. 
عمليات عمرانی از محل نذورات اهدايی عاشقان امامت و ولايت با همت هيأت امنای آستان و مسئولان فنی و با نظارت سازمان اوقاف و امور خيريه انجام می‌شود. توسعه فضاهای باز و مسقف حرم مطهر كه با توجه به كثرت مشتاقان زيارت به‌صورتی بسيار مناسب انجام پذيرفته، توسعه اطراف ضريح مطهر، احداث انبار‌های زير‌زمينی، مرمت و بهسازی گنبد و گلدسته‌های حرم مطهر، گسترش و مرمت ايوان حرم، بازسازی سيستم‌های تأسيساتی فنی و بهداشتی و وضوخانه مجموعه، از جمله اقدامات انجام شده در چند سال اخير است. 
ديگر طرح‌های عمرانی كه در آينده مجموعه مذهبی آستان مقدس حضرت سيد علاء الدين حسين(ع) قرار دارد، ساخت كتابخانه، موزه، دارالقرآن، درمانگاه، سفره‌خانه و سالن اجتماعات خواهد بود

روایاتی از حسین بن موسی(ع)
نیکوترین عمو 
از امام جواد(ع) [در دوران کودکی] سؤال شد که کدامیک ازعموهایت بیشتر در حقت نیکی و محبت دارد؟ وی فرمود: 
حسین. حضرت رضا(ع) [پس ازشنیدن جواب فرزندش] فرمود: 
به خدا قسم راست می گوید. حسین بن موسی(ع) نیکوترین و خیرخواه ترین عموی اوست.

امامت امام جواد(ع)

ابوعبدالله حسین بن موسی بن جعفر(ع) فرمودند: 
 در مدینه خدمت حضرت ابوجعفرجواد(ع) بودم و علی بن جعفر نیز در خدمت آن بزرگوار بودند. مردی از اعراب درآن مجلس نشسته بود. مرد عرب پرسید: این جوان کیست؟ و با دست اشاره به حضرت جواد(ع) نمود. گفتم: این وصی رسول خدا است، گفت
سبحان الله رسول خدا اکنون 200 سال است از جهان رفته و این جوان است چگونه می تواند وصی آن حضرت باشد؟ 
گفتم: این وصی علی بن موسی است و او وصی موسی بن جعفر و موسی بن جعفر وصی جعفر بن محمد و جعفر بن محمد وصی محمد بن علی و محمد وصی علی بن الحسین و علی وصی حسین و حسین وصی حسن و حسن وصی امیرالمؤمنین علی بن ابی طالب و علی بن ابی طالب وصی رسول خدا (علیهم السلام)

منابع 

iqna.ir/fa                                                         
sevominharam.blogfa.com به نقل از سایت حوزه  
 

 

5 1 1 1 1 1 Rating 5.00 (2 Votes)
GRID LIST
موفقیت
گنج
طلاق
شوهرداری
ازدواج
Tuesday, 21 January 2025
الثلاثاء, ۲۱ رجب ۱۴۴۶
سه شنبه, ۰۲ بهمن ۱۴۰۳

Please publish modules in offcanvas position.